Äventyrspaket
Sick-Sack-Zip

 

Aktiviteten börjar med att vi vandrar genom björkskogen upp till den stupbrant som löper längs Åsbergets östsida. Härifrån tar vi oss neröver längs vår ZickZackZip – en aktivitet bestående av sju stycken ziplines med en total längd av över 700 meter. Vi rör oss i sick-sack genom björkskogen innan vi slutligen landar i tornet intill parkeringen. Från tornet firar man sig ner längs en lian på utsidan av tornet. 

Det här paketet ger dig en skön ziplineresa genom björkskogen och möjlighet till en rejäl adrenalinkick vid tornet, allt med högsta säkerhet genom vårt Schweiztillverkade säkerhetssystem från Kanopeo.

Tid:ca 2h

Pris: 495kr

Ungdom under 18år – 295kr

 

 

SuperZipline

 

Äventyrspaket SuperZipline börjar med en vandring upp till stupbranten. Där tar vår höghöjdsbana Hälsingevy vid och leder oss uppför branten och vidare i träden ovan stupet mot starten av vår SuperZipline. Vyn över Ljusnandalen är magiskt vacker och höghöjdsbanan Hälsingevy är gjord för att passa alla.

Efter detta kommer då SuperZippen, en tandembana på närmare 500 meter med över 70 meters fallhöjd. Som fullvuxen når man 80 km/h när det går som snabbast, och upplevelsen blir något alldeles extra då den kan delas med en vän som samtidigt åker på linan intill. Det här är sveriges snabbaste tandemzipline, och referenserna i trädtopparna gör att hastigheten verkligen blir påtaglig. Vid landningen bromsas vi in av en magnetbroms på en sträcka av 30 meter, även det är en upplevelse som känns i magen.

Det här paketet ger såväl fantastiska vyer över Ljusnanadalen som rejäl fart ner mot densamma! Allt med högsta säkerhet genom vårt Schweiztillverkade säkerhetssystem från Kanopeo.

Under vinterhalvåret när det ligger snö och is på våra höghöjdsområden byter vi ut Hälsingevy mot snöskovandring. Vandringen går genom björkskogen upp mot starten av vår största Zipline – SuperZippen. Själva vandringen är riktigt rolig och för er som inte provat att gå med snöskor innan kan detta varmt rekommenderas! Allt avslutas sedan med en hissnande Zipline-tur ner genom det snöbeklädda landskapet. En riktig höjdare!

Tid:Ca 2h

Pris: 595kr

Ungdom under 18år – 395kr

 

 

 

Äventyrspaket Extreme

Äventyrspaket Extreme börjar med en vandring upp till stupbranten. Där tar vår höghöjdsbana Hälsingevy vid och leder oss uppför branten och vidare i träden ovan stupet mot starten av vår SuperZipline. Vyn över Ljusnandalen är magiskt vacker och höghöjdsbanan Hälsingevy är gjord för att passa alla.

Efter detta kommer då SuperZippen, en tandembana på närmare 500 meter med över 70 meters fallhöjd. Som fullvuxen når man 80 km/h när det går som snabbast, och upplevelsen blir något alldeles extra då den kan delas med en vän som samtidigt åker på linan intill. Det här är sveriges snabbaste tandemzipline, och referenserna i trädtopparna gör att hastigheten verkligen blir påtaglig. Vid landningen bromsas vi in av en magnetbroms på en sträcka av 30 meter, även det är en upplevelse som känns i magen.

Äventyret fortsätter sedan högt upp i tallkronorna intill landningen. I vår höghöjdsbana, som vi gett namnet Trädtoppsadrenalin, får kroppen verkligen sig en genomkörare, det här är en fysiskt och psykiskt tuff bana. Banan avslutas med en Zipline över till tornet som står ca 50 meter bort. Från tornet firar man sig ner längs en lian på utsidan av tornet. 

Vi vågar lova att det här paketet ger puls, flera gånger om. Efteråt infinner sig den sköna känslan man får när man överlevt något som nästan kostat livet. J
Allt med högsta säkerhet genom vårt Schweiztillverkade säkerhetssystem från Kanopeo.

 

Tidsåtgång: ca 3h

Pris: 795kr

Ungdom under 18år – 595kr

 

 

För att åka: Minst 140cm längd & max 120kg

Gravida bör avstå denna aktivitet.

 

Klädval?

Vi rekommenderar ett par bättre skor så som löparskor och helst någon form av goretexsko om det är mindre bra väder. Handskar med bra grepp och passform är ett måste vid våra höghöjdsområden och ziplines. En vattenflaska, som det finns möjlighet att fästa på selen (med en karbin eller liknande), kan vara bra då det är varma dagar. Skall man åka Zipline och har långt hår är det ett krav att ni har med en hårsnodd eller buff som ni kan sätta upp håret i. Har du glasögon rekommenderar vi att du i stället använder linser eller har en snodd som du kan få fast glasögonen med. Vi ansvarar inte för skadade glasögon eller andra tillhörigheter under aktiviteterna.

Vi har handskar och buffar till försäljning om ni skulle glömma detta.

Bokningsregler

Minsta antal: Minst 6 personer behövs för att vi skall kunna genomföra äventyret. Beslutar vi oss för att aktiviteten inte går att genomföra beroende på för liten grupp eller väderförhållanden (det är endast vid åskoväder eller väldigt hård storm som vi får avbryta) så meddelas detta senast 19:00 kvällen innan den planerade aktiviteten. Är ni färre än 6personer som bokar så är det i regel många fler som bokar samma tid vilket gör att vi kommer att genomföra aktiviteten som planerat.

 

Wild Kids

På barnområdet finns två olika höghöjdsbanor, i båda fallen rör man sig ca två meter upp i luften och sitter kontinuerligt säkrad via säkerhetslina genom hela banan.  Höghöjdsbanorna består av olika stationer som klätterplank, skateboard på lina, trapetsåk m.m. Varje bana har 6-7 stationer. Förutom banorna har man också tillgång till klätterväggen. Här sitter barnen automatsäkrade via en magnetbroms som sänker klättraren lugnt och stilla mot marken då man klättrat så långt man vill, eller om man skulle tappa fästet. I banorna behövs oftast assistans av en vuxen som då går med barnet i banan. Vid klätterväggen kan den vuxna stå kvar på marken och prata med det klättrande barnet, och även testa själv förstås. Samma pris gäller för vuxen som för barn, ni bokar in det totala antalet personer som ska genomföra aktiviteten. Vi tillämpar även drop-in i mån av plats.

Tiderna till barnområdet bokas i tvåtimmars intervaller från 10:00 t.om. 16:00.

Tidsåtgång: 2h

Pris Vuxen: 150kr

Pris Barn: 150kr

 

Viktgräns för vuxen person i barnområdet är max 100kg

Klädval?

Vi rekommenderar ett par bättre skor så som löparskor och helst någon form av goretexsko om det är mindre bra väder. Handskar med bra grepp och passform är ett måste vid våra höghöjdsområden och ziplines. Skall man åka Zipline och har långt hår är det ett krav att ni har med en hårsnodd eller buff som ni kan sätta upp håret i. Har du glasögon rekommenderar vi att du i stället använder linser eller har en snodd som du kan få fast glasögonen med. Vi ansvarar inte för skadade glasögon eller andra tillhörigheter under aktiviteterna.

Vi har handskar och buffar till försäljning om ni skulle glömma detta.